Jadłospis 09.05. – 20.05

Home / Stołówka Szkolna / Jadłospis 09.05. – 20.05
Treść wiadomości
----

Jadłospis

 

Poniedziałek 9.05  

zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym,

ryż, gulasz drobiowy, sałatka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i papryką,

woda z miodem i cytryną, owoc,

ALERGENY-1,3,7,9

 

Wtorek 10.05 

zupa grochowa wywarze mięsno-warzywnym,

frytki, kotlet mielony cielęco-wieprzowy, mizeria z ogórka ze szczypiorkiem, lemoniada, owoc,

ALERGENY-1,3,7,9

 

Środa 11.05 

żurek z jajkiem i kiełbaską na wywarze mięsno-warzywnym,

ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty z żurawiną, lemoniada, owoc,

ALERGENY-1,3,4,7,9

 

Czwartek 12.05

rosół z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym

ziemniaki, udko z kurczaka, sałatka wiosenna z pomidora, rzodkiewki, mozzarelli i szczypiorku, lemoniada,owoc,

ALERGENY-1,3,7,9

 

Piątek 13.05

krem brokułowy z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno-warzywnym,

ziemniaki, kotlet z jajka, fasolka szparagowa, woda z miodem i cytryną, owoc,

ALERGENY-1,3,7,9

 

********************************************************************************************

 

Poniedziałek 16.05 

zupa koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym,

racuchy, jabłko prażone, woda z miodem i cytryną, owoc,

ALERGENY-1,3,7,9

 

Wtorek 17.05 

zupa pomidorowa  wywarze mięsno-warzywnym,

ziemniaki opiekane, polędwiczki z pieca, surówka z białej kapusty z zielonym ogórkiem i sosem

czosnkowym, lemoniada, owoc,

ALERGENY-1,3,7,9

 

Środa 18.05

krupnik zabielany na wywarze mięsno-warzywnym

pierogi, woda z miodem i cytryną, owoc,

ALERGENY-1,3,7,9

 

Czwartek 19.05  

kapuśniak na wędzące na wywarze mięsno-warzywnym

kasza kuskus, karkówka pieczona, sałata zielona z jogurtem naturalnym, lemoniada, owoc,

ALERGENY-1,3,7,9

 

Piątek 20.05

krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno-warzywnym,

ziemniaki, ryba miruna w warzywach (marchew, seler, por), woda z miodem i cytryną, owoc,

ALERGENY-1,3,4,7,9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *